FAQ’s

Waarom Sponsorkunst.nl?
Het Amersfoorts Cultuurfonds wil culturele initiatieven in en om Amersfoort mogelijk maken. Initiatiefnemers kunnen met concrete projecten via www.sponsorkunst.nl donateurs werven.

Hoe zit het met de kosten?
Wij willen dat 100% van uw donatie voor 100% bij het door u gekozen project komst. Als u niet kunt of wilt kiezen, dan kunt u natuurlijk ook gewoon het Amersfoorts Cultuurfonds steunen en dan maken wij voor u de keuze voor het project.
Indien het project niet doorgaat omdat de benodigde financiën niet zijn gedoneerd dan hopen wij dat u ervoor kiest uw donatie bij het Amersfoorts Cultuurfonds te laten die dan uw donatie aan een ander project zal toekennen. Mocht u dat niet willen, dan kunt u 90% van uw donatie retour krijgen.
Zie ook de voorwaarden.

Wat is het Amersfoort Cultuurfonds?
Zie het Amersfoorts Cultuurfonds.

Waarom een eigen Amersfoortse Crowdfunding website?
Andere websites houden een marge in op uw donatie dat doen wij niet. (zie ook: Hoe zit het met de kosten?)
Op www.sponsorkunst.nl vindt u projecten voor in en om Amersfoort van mensen uit de regio Amersfoort.

Is het Amersfoort Cultuurfonds verantwoordelijk voor de projecten?
Wij zijn niet verantwoordelijk voor de projecten. Wij spannen ons wel in om goed projecten van goede initiatiefnemers op onze website te plaatsen. Mensen die we kennen.

Is op deze wijze doneren fiscaal optimaal?
Nee, dan kunt u het beste een notariële schenking doen aan het Amersfoorts Cultuurfonds (www. Amersfoortscultuurfonds.nl/schenken.php)

Geef een reactie