The Symphony of Hope and Desire voor Orkest en Koor

Gestart: 12 maart 2015; einddatum: 1 september 2015

Streefbedrag: € 5.000

S.B.O. staat voor Stichting BegeleidingsOrkest. Het Kamerorkest van deze stichting bestaat uit professionele musici die, naast hun lespraktijk of een andere baan, graag meespelen in een orkest met hoog niveau. Het orkest met als thuisbasis Amersfoort, verzorgt begeleidingen van koren en solisten en geeft ook zelfstandig concerten. www.begeleidingsorkest.eu

De stichting wordt bestuurd door onbetaalde vrijwilligers.

De zakelijk leider en voorzitter van deze stichting, Herman Drost, heeft de ‘Symphony of Hope and Desire’ (Hoop en Verlangen) geschreven voor Kamerorkest, koor en sopraansolist. Een bijzonder werk, waarin bekende geestelijke liederen bewerkt zijn in een klassieke stijl en waar door een gemengd koor en een sopraan enkele koralen in vertolkt worden. Een stuk dat door een breed publiek gewaardeerd zal worden, omdat er deels een herkenning inzit en daardoor verrassende muzikale combinaties oplevert.

Het koor betreft een projectkoor dat speciaal hiervoor is opgericht en is samengesteld uit zangers komende uit Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg en Woudenberg die na een auditie mogen meezingen. Het koor staat onder leiding van Rineke de Wit. Rineke, een Amersfoortse sopraan, is afgestudeerd in de muziekwetenschap en dirigeert enkele koren in de regio Amersfoort. Het orkest staat onder leiding van Jim Roodnat uit Rotterdam.

Het is zonde om mooie muziek zoals deze symfonie op de plank te laten liggen. Orkest en koor willen dit naar buiten brengen en deze unieke muziek op cd zetten. Bovendien zijn er in november 2015 een viertal concerten in de regio Amersfoort gepland. Aangezien dit een kostbare aangelegenheid is willen we hier een crowdfunding project van maken. De beroepsmusici zijn bereid voor een lager bedrag te spelen, evenals de koorleden die Pro Deo meewerken. Voor de cd opname hebben we een bedrag nodig van € 5000, –. Wij hopen de concerten zelf te kunnen bekostigen door toegang te laten betalen en de cd o.a. op de concerten te verkopen.

De actie loopt van begin maart 2015 tot 1 september 2015.

Uw gift kan worden gestort via de website Sponsor Kunst Amersfoort, http://sponsorkunst.nl/

Dit betreft een crowdfunding website die wordt aangemerkt als cultureel ANBI.

Als u als bedrijf een bedrag sponsort, mag u van de belastingdienst 150% aftrekken van uw winst, omdat uw gift wordt gegeven aan een culturele ANBI. Zeer aantrekkelijk voor bedrijven.

Als particulier geldt voor u dat een gift aan een culturele ANBI door u voor 125% mag worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Zie de website van de belastingdienst.

Wat krijgt u van ons terug:

Bij een gift van minimaal € 30,00 één vrijkaart voor een concert in de regio Amersfoort.

Bij een gift van minimaal € 50,00 twee vrijkaarten voor een concert in de regio Amersfoort.

Bij een gift van minimaal € 100,00 twee vrijkaarten voor een concert in de regio Amersfoort en een gratis cd.

Bij een gift van minimaal € 250,00 diverse vrijkaarten als vip en een cd, alsmede een advertentie in het programmablad van de concerten.

 

Geef een reactie