Waaraan moet een project voldoen?

De reikwijdte

De projecten op de site sponsorkunst.nl hebben betrekking op Amersfoort en omstreken. Voor projecten die een landelijke uitstraling hebben, zijn er andere crowdfunding websites.

Beeld
Begin je projectvoorstel met een beeld of met een 1 minuten filmpje, zodat mensen kunnen zien wat je wilt.

Tijdspad
Geef aan binnen welke termijn je de financiering gerealiseerd wilt hebben. Er moet een duidelijk moment zijn om te beslissen of het project op deze manier gefinancierd kan worden of niet.

Omschrijving
Maak een korte, maar heldere omschrijving van je project. Voor wie is dit interessant en waar heb je een bijdrage voor nodig?

Begroting
Zorg voor een sluitende begroting.
Kijk naar de inkomsten kant: van wie denk je dat je financieringsondersteuning krijgt en hoeveel?
Zet alle uitgaven op een rij. Het totaal van de inkomsten en de uitgaven moet gelijk zijn.

Wat zit er in het vat voor de donateurs?
Geef aan wat de donateurs van jou mogen verwachten. Zij geven geld, wat krijgen zij er voor terug? Denk aan sponsorarrangementen, vrijkaarten, goodies enz.. Focus: hoe maak je je sponsor bijzonder?

Wat kan je sociale netwerk voor je doen?
Zorg dat je actief berichten post op je sociale netwerkpagina’s zoals LinkedIn/Facebook/Twitter. Zet je eigen netwerk actief in. Crowdfunding is meer dan je project kenbaar maken, het is ook je eigen publiek verleiden tot extra support.

Je kunt natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen. We kunnen je ondersteunen bij het maken van je projectvoorstel. Of we brengen je in contact met iemand die je verder kan helpen.

Geef een reactie